Zaterdag 3 aug



Hallo lieve mensen,


Vandaag is het zaterdag, de officiële werkweken zitten erop, alhoewel het niet altijd voelde als werken omdat we dit met veel plezier en liefde deden. Ondanks dat kijken we er erg naar uit om Malawi verder te ontdekken. Vandaag gingen we om 09:00 weg dus we konden een beetje uitslapen. 


Allereerst gingen we met de bus naar de kerk die David Livingstone heeft opgericht in 1881.  Er is weinig aan de kerk veranderd sinds de opbouw. Zelfs de stoelen nog en het orgel, deze zijn nog in goede staat. De vraag is of dat ook nog is als je erop gaat zitten. Toen we naar buiten liepen zongen een klein groepje mensen ‘is it well with my soul’. Bijzonder hoe zuiver dit klonk, hier zijn geen instrumenten bij nodig.


We liepen vanaf daar verder naar een begraafplaats. Deze zag er netjes uit en vergelijkbaar met begraafplaatsen in Nederland.


We stapten de bus weer in en reden richting een uitzichtpunt op een berg. Dit was een stukje rijden, maar de weg ernaartoe is heel indrukwekkend waardoor de tijd vliegt en je net zoveel geniet. Op de berg aten we onze lunch op en genoten we van het prachtige uitzicht en elkaar. Na even hier gezeten en foto’s gemaakt te hebben vervolgden we onze weg naar een houtmarkt. We stapten de bus uit en het onderhandelen begon. We werden van alle kanten aangeklampt en de marktkoopmannen deden er alles aan om iets aan ons te verkopen. Sommige kochten al leuke souvenirs voor thuis, anderen deden ideeën op om ergens anders wat te halen. Het grappige is dat iedereen iets voor een andere prijs kreeg, en we erachter kwamen wie er opgelicht was en wie er handelsbloed in zich had. 


Als laatste activiteit stond er een bezoek aan een museum gepland. Hier was iemand die ons vertelde over de historie van Malawi. Het museum was heel klein maar de verteller vertelde het ons met veel passie. Ook stond buiten de eerste gebruikte bus ooit in Malawi. 


Eenmaal thuis gingen we eten en hebben we ons voorbereid op de laatste avond met de kinderen van het compound. Om 19:00 kwamen zij met de hele schare naar ons huis toe. Er was een groot kampvuur, marshmallows, er werd veel gezongen, gesprongen, gespeeld en geknuffeld. Voor velen een wat emotionele avond omdat het afscheid dichtbij kwam. De kinderen kregen van ons een houten jojo, dit vonden ze erg leuk. Na een fantastische avond met elkaar was het voor de kinderen bedtijd (de ouderen wilden nog even touwtrekken) en kort daarna voor ons ook. 

Op naar de laatste zondag op het compound!








Liefs ons ❤️

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorstelrondje 🤍

Werkvakantie 2024 🇲🇼

Eerste dagen Malawi