Maandag 5 augustus







 Ha allemaal, 

Vanmorgen waren we al vroeg uit de veren om onze laatste spulletjes in te pakken. We hopen vandaag te vetrekken naar een safaripark. Om half acht stonden we allemaal klaar om naar onze laatste weekopening hier in Malawi te gaan. We hebben nu echt definitief afscheid genomen van de geweldige kinderen. Dit was uiteraard niet makkelijk maar we weten dat er goed voor de kinderen gezorgd wordt!


Na een lange rit door het prachtige Malawi zijn we rond één uur aangekomen in het safaripark waar we ook zullen overnachten. Onze koffers werden in stijl (op het hoofd) gedragen naar de prachtige huisjes omringd door alle loslopende wilde dieren. Daarna hebben we genoten van een heerlijke lunch.


Om drie uur zijn we vertrokken met een jeep richting het meer. Hier werden we door een kano naar een echte Malawiaanse boot gebracht voor een safaritocht op het water. Tijdens deze tocht hebben we veel dieren gezien. We konden van heel dichtbij een kudde olifanten bekijken en voeren op enkele meters langs nijlpaarden, krokodillen en andere dieren in het water. 

De boot was niet heel stevig en ons werd dan ook verteld dat we niet van onze plek mochten opstaan, maar toch was er af en toe een hoop gegil als de boot flink scheef hing. Ook zaten we een keer vast aan de bodem en kostte het even wat moeite om los te komen. Gelukkig hadden we een goede schipper en zijn we veilig terug aan wal gekomen. 


Na zonsondergang stond er in een gezellig tentje een heerlijk dinner voor ons klaar. We aten rijst met kip. We hebben genoten van het eten en ook 's avonds bij het kampvuur hebben we een gezellige avond gehad. We zijn allemaal vroeg gaan slapen want de volgende dag stond er weer een fantastisch avontuur op ons te wachten. De wekker stond dan ook al om vijf uur!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorstelrondje 🤍

Werkvakantie 2024 🇲🇼

Eerste dagen Malawi