Maandag 22 juli




Maandag 22 juli:

Om kwart voor 7 stonden we allen weer paraat voor het ontbijt. Na een stevig ontbijt zijn we naar de grote hal van de compound gegaan om samen de week te beginnen. Hierbij hebben we stilgestaan bij de hoofdstukken 4 en 5 van het bijbelboek Job. Daarna gingen we naar ons huisje en onder het genot van een kop koffie hebben we de planning van de komende weken doorgenomen. Hier werd onder andere vertelt dat we naar lake Malawi gaan waar de liefste dieren zwemmen genaamd de krokodil. Deze staat overigens ook op het menu daar. Jullie snappen, wij kunnen niet wachten!

De ochtend vervolgde met een rondleiding over de compound, waar we de plaatsen kunnen zien van onze projecten. Enkele projecten zijn plafonds van klaslokalen vervangen, wachthuis met toren bouwen en de watertoren voorzien van een nieuw likje verf. 

Na het lunchen begon de eerste kindermiddag voor de vrouwen en de eerste klusmiddag voor de mannen. Bij de vrouwen was timemanagement nogal een opgave. Vanwege een miscommunicatie zaten de kinderen al anderhalf uur op ons te wachten. Echter waren ze nog steeds even enthousiast en hebben ze een prachtig werkje gemaakt bij het bijbelverhaal het verloren schaap. De mannen zijn de aanwezige spullen gaan inventariseren en verdelen per project. Omdat ze energie overhadden hebben ze gelijk een plafond van het klaslokaal gesloopt.

Om 18.00 hadden de kookvrouwen na twee uur zwoegen een heerlijke maaltijd voor ons bereidt. Dit was een stamppot met een stuk vlees waarvan we (gelukkig) niet weten wat voor soort dier het was. Onder het eten hebben we veel gelachen met elkaar. Het is elke maaltijd weer zo gezellig! Na het eten hebben we wat psalmen gezongen inclusief bovenstem. Toen alles aan kant was zijn we richting het voetbalveld gelopen waar we hebben genoten van de prachtige sterren. Toen we wegliepen kwamen er vier leraressen (deels in opleiding) op ons af. Zij wilde gezellig met ons kletsen. Dit eindigde uiteindelijk in een gezellige zangavond op de veranda bij ons huis. De uit Nederland meegenomen gevulde koeken zijn goedgekeurd.


 


 


 


Wij gaan nu weer verder genieten!☺️ 

Liefs ons 😘

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorstelrondje 🤍

Werkvakantie 2024 🇲🇼

Eerste dagen Malawi