Donderdag 25 juli





Hallo allemaal,

Ook vanmorgen ging de wekker weer op tijd, na een lekker ontbijt, ging iedereen weer vol goede moed aan de slag. De meiden zijn begonnen met verven aan de binnenkant van Ebenezer school. De muren moesten geschilderd worden, maar er stonden dozen voor. Dus verplaatsen we met z’n alle deze dozen naar een andere plek. Vanwege al de spinnen die er rond kropen, was het gegil niet van de lucht. Het gegil bereikte een hoogtepunt toen er een soort grote salamander tussen de dozen uit kwam kruipen. Er werd op stoelen en tafels gesprongen van angst. Gelukkig was daar onze geweldige schilder; Moses. Die uiteindelijk het beest naar buiten heeft gebonjourd. Daarna kon er weer rustig verder worden gewerkt. 

De mannen zijn vandaag verder gegaan met de plafondplaten, hebben beton gestort voor de fundering van de wachttoren en zijn begonnen met het metselen van het badhuisje. Tussendoor werd er met de kinderen gespeeld. Marita had gehaakte ballen meegenomen. De kinderen vonden dit fantastisch.

Bij de kindermiddag vertelde Marielle over de rijke dwaas. Jonathan en Lennard gingen deze keer ook mee. We deden verschillende spellen zoals: volleyballen en ezeltje prik. En we zongen een aantal liedjes. Jonathan speelde op de gitaar  en Lieneke speelde op de dwarsfluit.

Vlak voor het eten zijn we naar de zonsondergang wezen kijken, dit gaat hier erg snel, je ziet de zon steeds verder zakken. Om 17.15 was de zon al onder. Daarna hebben we weer genoten van een heerlijke maaltijd.

Met elkaar hebben we een hoop lol en de maaltijden verlopen nooit zonder gelach. Na elke avondmaaltijd zingen we nog een paar psalmen. Dit is altijd erg fijn om dit met elkaar te doen. 

Nu spelen we spelletjes en knippen nog even wat voor de kindermiddag morgen. 

Dit was een korte indruk van onze dag in malawi.


Liefs ons😘


 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorstelrondje 🤍

Werkvakantie 2024 🇲🇼

Eerste dagen Malawi